03/05/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – 3 gratis ontspannende daguitstapjes in Antwerpen

Elke student heeft weleens een dag ontspanning nodig voor een goede gezondheid. Maar helaas kosten ontspannende dagactiviteiten vaak geld. Onze 21bis-redacteur Terence Wong ging in de stad Antwerpen op zoek naar een paar gratis daguitstapjes die perfect zijn om even te ontsnappen aan je drukke studentenleven.

Ontspanning op regelmatige basis is voor elke student heel belangrijk. Vooral na een zware mentale inspanning, is het belangrijk om je hersenen de tijd te geven om alles te verwerken. Eens rusten, bewegen of je cultureel bezighouden helpen mentale klachten tegen te gaan. Af en toe verdien je het ook om eens een volledig dagje te ontsnappen aan je studieboeken. In de stad Antwerpen hoeven ontspannende dagactiviteiten in ieder geval niet altijd geld te kosten. Hier zijn drie gratis tripjes voor een leuk dagje uit.

1. MAS: wandelboulevard en panorama

Op het befaamde Eilandje in centrum van Antwerpen vind je het Museum aan de Stroom (MAS), dat gratis toegang biedt tot de wandelboulevard en het panorama. Neem de roltrappen in de boulevard naar het panorama, langs 9 verdiepingen. Ondertussen geniet je van een steeds veranderende uitzicht op de stad en een expo langs de roltrappen. En op het dakterras aan de top vind je een prachtig uitzicht van 360 graden.

© Terence Wong

2. Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum bevindt zich net buiten de Antwerpse ring. In het openluchtmuseum wandel je door het Nachtegalenpark, tussen zo’n 1.800 kunstwerken. De collectie bestaat uit een halve eeuw aan moderne en hedendaagse kunst van kunstenaars over de hele wereld. Je vindt er stukken van onder andere Auguste Rodin, Bruce Nauman, Berlinde De Bruyckere, enzovoort. De activiteit is een bijzondere combinatie van cultuur en natuur. Het openluchtmuseum kreeg onlangs ook nog een grote opfrissingsbeurt. Zo werden onder andere meer dan 200 werken herverdeeld over themazones: Bewegingen, Menselijke Natuur, Stadswildernis en Versmelting.

© Terence Wong

3. Hobokense Polder

Om te ontsnappen aan het drukke stadscentrum kan je naar de Hobokense Polder gaan, het grootste natuurgebied (170 hectare) van de stad Antwerpen. Kom helemaal tot rust tijdens een natuurwandeling en vergeet even alle stadsgeluiden, prikkels en stress. Ook kan je er heel wat verschillende soorten planten en dieren vinden. Stevige wandelschoenen of laarzen zijn aangeraden.

© Terence Wong

Tekst: Terence Wong
Foto’s: © Paul Oosterlaak (featured), © Terence Wong