De Belgian Cats bemachtigden op vrijdag 9 februari hun ticket voor de Olympische Spelen. Tijdens het olympische kwalificatietornooi in het Antwerpse Sportpaleis wonnen de Belgian Cats tegen Senegal met 97-66. Dit betekent een rechtsreeks ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. Maar welke andere drie vrouwelijke sporters volgen hen nog naar Parijs 2024?
06/05/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Belgian Cats bemachtigen ticket voor Olympische Spelen: welke 3 vrouwelijke sporters volgen hen nog?

De Belgian Cats bemachtigden op vrijdag 9 februari hun ticket voor de Olympische Spelen. Tijdens het olympische kwalificatietornooi in het Antwerpse Sportpaleis wonnen de Belgian Cats tegen Senegal met 97-66. Dit betekent een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. Onze 21bis-redacteur Femke Verbruggen selecteert nog 3 andere vrouwelijke atleten die een olympisch ticket kregen. 

1. Red Panthers – hockey: eerste keer sinds Londen 2012

Red Panthers, de vrouwelijke hockeyploeg, zijn er voor het eerst weer bij sinds de Olympische Spelen in Londen 2012. De hockeyvrouwen slagen erin Groot-Brittannië te kloppen met een 3-2-overwinning in het olympische kwalificatietornooi in Valencia. De ontlading mondt uit in tranen als ze hun olympisch ticket voor Parijs 2024 binnenhalen.

2. Oshin Derieuw – boksen: première voor België

Als eerste Belgische boksster ooit plaatst Oshin Derieuw (36) zich voor de Olympische Spelen in Parijs. Oshin bokst zich in de halve finales van de Europese Spelen in Polen en verdient met een 3-2-overwinning een ticket voor Parijs 2024. In een interview met Sporza laat ze weten dat ze er zestien jaar voor heeft getraind en dit ticket de kers op de taart is van haar carrière.

Bij de vorige Olympische Spelen in Tokio was Delfine Persoon een mogelijke deelneemster. Helaas kon ze haar droom om deel te nemen aan de Spelen niet waarmaken door de annulatie van een kwalificatietornooi. Tijdens de Olympische Spelen van Rio 2016 waren er geen professionele vrouwelijke boksers toegestaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oshin Derieuw (@osh1n)

3. Sarah Chaari – taekwondo: 19-jarige brute kracht

Sarah Chaari is nog maar 19 jaar, student Geneeskunde en werd in 2022 de eerste Belgische wereldkampioene in Taekwondo, een vechtsport met de nadruk op zelfverdediging. In 2023 won ze goud op de Europese Spelen en in december behaalde ze in Manchester als eerste Belg ooit goud op een Grand Prix. Die laatste overwinning gaf haar meteen een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs in de categorie tot 67 kilogram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Team Belgium (@teambelgium)

De Olympische Spelen vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus 2024 in Parijs.

Tekst: Femke Verbruggen
Foto: © Joke Van Den Broeck