22/05/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – De drie leukste citytrips om je te ontspannen na de examenperiode

Niets is zo fijn als je studieboeken inruilen voor gepakte koffers en erop uit te trekken. De wereld is groot en de tijd (en het budget) van een student zijn beperkt. Onze reporter Elise-Charlotte maakt in dit lijstje komaf met keuzestress en presenteert je de leukste bestemmingen op een dienblaadje.

1. VALENCIA, SPANJE

Deze pittoreske stad met een middeleeuws centrum en een directe verbinding naar het strand biedt voor ieder wat wils. Het openbaar vervoer laat je hier wat in de steek, maar een fiets zal hier je beste maatje zijn. Enkel al trappend op je pedalen zal je de ware charmes van de stad volledig kunnen waarnemen. In Valencia kom je terecht in een heel andere wereld met de kleine, gezellige restaurantjes in het centrum en het indrukwekkende Oceanogràphic dat uit een sprookje lijkt gegrepen. Lekkere cocktails drinken, heerlijke paella eten en uitwaaien op het strand… Meer heb je niet nodig om de druk van de examens te relativeren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Visit València (@visit_valencia)

2. AMSTERDAM, NEDERLAND

Nog dichter bij huis, bij onze bovenburen, ligt een pareltje aan avontuur, feesten en relaxen op je te wachten. Amsterdam is vlug en gemakkelijk bereikbaar met de trein, zelfs rechtstreeks vanuit het station van Mechelen. De Nederlandse hoofdstad is met haar grote winkelstraten en prachtige kanalen een heuse toeristische trekpleister. In Amsterdam gaat een hele nieuwe wereld voor je open: je kan er Madame Tussauds bezoeken en poseren met levensechte wassenbeelden van beroemdheden of heerlijk dineren in een drijvend Chinees restaurant. Amsterdam is de stad van de vrijheid en dat is precies wat je kunt gebruiken na de blok.

3. HELSINKI, FINLAND

Ietsje verder dan de voorgaande steden op dit lijstje, maar minstens even geweldig. Helsinki is een goed bewaard geheim in Europa. Haal je mutsen, sjaals en truien maar uit de kast en zet koers naar de prachtige stad met een rijke geschiedenis en buitengewone natuur. De Finse stad bezoek je best in het voorjaar wanneer je de charmes van de sneeuw en de kerstverlichting nog kunt meepikken. Voor de kust ligt Suomenlinna, een eilandje met adembenemende natuur – perfect voor wandelaars die hun hoofd willen leegmaken na al dat harde studeren. Bovendien vind je op elke hoek van de straat in Helsinki een enorm winkelcentrum dat alles verkoopt dat je hartje begeert – ideaal dus om jezelf eens goed in de watten te leggen na al je zwoegen en zweten voor de blok.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Helsingin kaupunki (@helsinki)

Tekst: Elise-Charlotte Kindts
Foto: © Arrezina Rosseel