31/05/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – drie steden die je moet bezoeken in ons eigen land

Een citytrip in eigen land biedt veel voordelen. Je ziet de diversiteit en pracht van een stad, zonder ver te moeten reizen. Er zijn veel steden die het bezoeken waard zijn in België, maar deze drie zijn het meest waardig om te bezoeken. 

1.Leuven – DE studentenstad van België

Leuven staat bekend als de grootste studentenstad van Leuven, en dat komt omdat het de thuisbasis is van de Katholieke Universiteit Leuven, wat een van de oudste universiteiten is in Europa. Daarnaast heeft Leuven ook een bruisend uitgaansleven, dat voornamelijk te vinden is op de Oude Markt. De Oude Markt is een plein omringd door cafés en bars, daarom wordt het plein ook vaak: ‘de langste toog ter wereld’ genoemd.

Om nog meer te weten te komen over de stad, neem eens een kijkje op de algemene website van de stad Leuven.

2. Brussel – Hoofdstad van Europa

Brussel is de hoofdstad van België en heeft de mooiste bezienswaardigheden in heel België, zoals: het Atomium, de Grote Markt, Manneken Pis … Buiten de vele bezienswaardigheden, zijn er ook doorheen het jaar tal van festivals en feestjes, zoals het Brussels Summer Festival, die je moet bezocht hebben. Bovendien is het de hoofdstad van Europa, dus moet je het wel eens grondig bezocht hebben.

Om nog meer te weten te komen over de stad, neem eens een kijkje op de algemene website van de stad Brussel. 

3. Brugge – Het Venetië van Vlaanderen

Brugge staat bekend als het Venetië van Vlaanderen door de prachtige kanalen, bruggetjes, steegjes en architectuur. De stad is zo bijzonder dat het in zijn geheel als UNESCO Werelderfgoedlijst werd erkent. Doorheen het jaar vinden er ook tal van evenementen en festivals plaats. Deze evenementen geven een extra speciaal gevoel aan de stad. Daarnaast zijn er ook tal van gezellige bistro’s en sterrenrestaurants. Wie dus zin heeft in mosselen met friet, stoofvlees of wafels moet dus zeker een bezoekje brengen aan Brugge.

Om nog meer te weten te komen over de stad, neem eens een kijkje op de algemene website van de stad Brugge.

Tekst: Sarah Belkacem