27/05/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Studententip: ontdek deze verborgen pareltjes in Antwerpen

Wil je in een bruisende studentenstad ontsnappen aan de drukte en houd je van cultuur? Ontdek dan deze 3 verborgen plekjes midden in de stad. Deze uitstapjes zijn budgetvriendelijk en eens wat anders dan shoppen op de Meir. 

 

1. Fakkeltheater

In de Hoogstraat, op slechts enkele meters van de grote markt, ligt het fakkeltheater. In de ‘rode zaal’ met een capaciteit van 268 zitplaatsen, krijgen theatergezelschappen en culturele verenigingen de kans om het beste van zichzelf te tonen.  

Er is een divers aanbod om aan de wensen van jong en oud te voldoen, een overzicht van alle huidige voorstellingen en tickets vind je hier.

Prijs voorstelling: 15 – 35 euro

 

2. Cinema Cartoons

Achter het stadhuis, in de Kaasstraat, ligt een authentiek cinemacomplex dat als sinds 1978 een vaste waarde is in Antwerpen. Je krijgt er een uitgebreide filmkeuze van zowel moderne klassiekers, bekroonde films en interessante documentaires, maar ook kleine publieksfilms en onconventionele genres krijgen hier een kans.

Onder de bioscoop kan je wat te drinken krijgen in Bar Kino, een gezellige plek waar je voor of na de film kan blijven hangen. Je mag gerust je drankjes meenemen in de zaal.

Bekijk het huidige programma hier.

Prijs filmticket: 10 euro (studententarief)

 

3. Mayer van den Bergh museum

Voor de kunstliefhebbers is er op 300 meter van de Meir het Mayer van den Bergh museum. In het huiselijke museum vind je een bijzondere collectie Vlaamse topstukken die verzamelaar Fritz Mayer van den Berg heeft samengebracht. 

Het pronkstuk van de collectie is de ‘Dulle Griet’ van Pieter Bruegel. Een naam die voor de Suske en Wiske fans misschien bekend in de oren klinkt, er werd namelijk een stripalbum over gemaakt dat zich ook in het museum afspeelt. 

Wie het museum wil bezoeken kan hier een tijdslot reserveren. 

Prijs ticket: 6 euro (studententarief)

Tekst: Sem Pepermans
Foto
:
Chiara Fabro (CC BY-SA 4.0)