01/05/2024

LIVEBLOG – Volg hier de maandelijkse Open Mic voor jonge singer-songwriters in Het Depot in Leuven

23:00 – Surprise act Emma Bale

Je kent ze misschien nog van The Voice Van Vlaanderen, wat velen niet weten is dat ze exact tien jaar geleden ook op dit podium stond. Intussen groeide het kleine, verlegen meisje uit tot een popster. Beginnen doet ze met haar gouden gitaar en in het Nederlands met het nummer ‘Kompas’. 

Ook grote artiesten vergeten soms hun teksten, je gelooft het niet maar de songtekst ‘Dive’ van Olivia Dean verdween even uit Emma’s geheugen. Na wat hulp van het publiek ging ze verder met deze prachtige cover. Eindigen doet ze met ‘Lavender salt’, een nummer dat voor haar de relativiteit van het leven weerspiegelt. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door emma bale (@emmabalemusic)

22:30 – Vito

Vito, de laatste singer-songwriter van de avond. Vito is het beste te omschrijven als een wild paard met gebroken knieën op een kippenboerderij, aldus de zanger zelf. Ook Vito krijgt met zijn hese stem de zaal meteen stil. Tussen de strofes door fluit hij het refrein. Je hoort enkele mensen in het publiek zachtjes met hun voet meetikken op het ritme van de muziek. Met ‘Living a love song’, sluit hij zijn optreden af. Vito heeft iets alternatief, iets fragiel maar krachtig tegelijk. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vito (@vitowowo.music)

22:15 – Rosie Stuart

Een kleine switch op de planning; Vito zal pas optreden na Rosie Stuart. Acht maanden geleden stond Rosie al in de grote zaal van Het Depot als voorprogramma van Het Zesde Metaal. Aan de manier waarop ze op het podium staat, merk je dat ze meer ervaring heeft dan de rest. Haar nummers zitten vol pit. Ze brengt onder andere het nummer ‘Vegan’. Rosie eindigt haar set met de woorden ‘het laatste nummer is een tikkeltje vrolijker, beloofd’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Liesken Dep (@lies_depraetere)

22:00 – Mr.Oliver

‘Ik mag misschien wel lijken op de vorige artiest maar ik ben wel degelijk iemand anders’, met deze woorden betreedt Oliver het podium. Hij brengt het nummer ‘Birthday’, een lied dat hij nog nooit eerder live speelde. Maar het is het tweede nummer waar het publiek op los gaat. ‘Alexandra’ gaat over een meisje met een aangename parfum. Oliver schreef dit nummer tijdens zijn studentenperiode in Leuven.

‘Alexandra, you make me believe again’

Het nummer zou zomaar eens het begin van een romantische liefdesfilm kunnen zijn. Oliver eindigt zijn set met een muzikaal intermezzo, zijn krachtige gitaarsolo pakt het publiek helemaal in.

21:45 – Fret + Monica

Fret’s stem heeft iets weg van de zanger Milow, ook maakt iemand uit het publiek de opmerking dat hij op Greg Van Avermaet lijkt. Fret stond zes jaar geleden ook al op dit podium. Hij is tot nu toe een van de enige artiesten die regelmatig oogcontact maakt met het publiek. Dit in combinatie met zijn diepe, warme stem en verrassende hoge noten,  zorgt voor een connectie tussen publiek en artiest. Voor degene die zich afvroegen waar Monica is gebleven, Monica is zijn mondharmonica. Hiermee start hij zijn tweede nummer van de avond. Ik ben alvast grote fan.


21:30 – Eerste pauze

Tijd voor de eerste pauze, de sfeer zit er goed in. Ondanks de kleine ruimte is er toch veel volk binnengestroomd. De timetable ziet er alvast veelbelovend uit. Ook de surprise act is intussen bekend. Emma Bale zal de avond afsluiten.

21:10 – True Rose

True Rose begint wat onzeker, toch heeft haar frele stem al snel het publiek mee. Het duo brengt ‘Postcards’, een lied met een ontroerend verhaal. Twaalf jaar geleden kreeg de zangeres -Roselien- een postkaartje van haar toenmalige beste vriendin die helaas nooit is teruggekomen van deze reis. Dit lied is een ode aan haar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door True Rose (@true_rose_)

20:45 – Fig Trees

Fig Trees is de tweede artiest die deze avond het podium mag betreden. De presentatrice – met een kapsel dat iets weg heeft van Selah Sue– kondigt de solo-artiest aan. ‘Ik moest van mijn madam en frakske aandoen, maar het is super warm’, begint de zanger van Fig Trees. ‘Ik neem jullie mee naar een oud bos waar een gitaar en deze song verborgen lagen.’ Wees maar zeker dat de muziek exact klinkt als hoe hij het beschrijft.

20:30 – Joanne

‘I killed a man with kidness’, Joanne krijgt de zaal meteen stil. Ze begeleidt zichzelf op haar gitaar, Joanna haalt meermaals moeiteloos uit. Haar liedjes hebben iets weg van een zwoele zomeravond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joanne (@joanne_musicbe)

Open Mic Nights bij Het Depot: Een podium voor opkomend talent

Elke eerste woensdag van de maand komt Het Depot in Leuven tot leven met de betoverende klanken van jonge singer-songwriters tijdens hun befaamde Open Mic-avonden. Deze avonden vormen een welkom podium voor opkomend talent om hun nieuwste creaties te delen en het publiek te betoveren met hun muzikale kunsten. Artiesten als Selah Sue en Meskerem Mees werden hier gevormd tot de grote artiesten die ze nu zijn. Deze avond is meteen ook de laatste avond van dit seizoen, de open mic avonden zetten zich pas verder in oktober.

Tekst en foto’s: Ilaicha Vandeputte