Heb jij je ooit al eens afgevraagd hoe de Belgische artiesten geselecteerd worden voor het Songfestival? 21bis-redacteur Femke Verbruggen sprak met Jasper Van Biesen, songfestivalexpert en lid van de vakjury bij de Vlaamse voorrondes.
07/05/2024

Songfestival-expert Jasper Van Biesen over selectieprocedure van Eurovisiesongfestival: ‘Je hebt iemand nodig die een nummer op drie minuten kan verkopen’

Vraag jij je soms af hoe de Belgische artiesten geselecteerd worden voor het Eurovisiesongfestival? 21bis-redacteur Femke Verbruggen sprak met Jasper Van Biesen, medeoprichter van de website Songfestival.be, lid van de vakjury bij de Vlaamse voorrondes en auteur van het boek 65 jaar België op het Songfestival.

LUISTER: INTERVIEW SONGFESTIVAL-EXPERT JASPER VAN BIESEN OVER SELECTIEPROCEDURE EUROVISIESONGFESTIVAL

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Malmö (Zweden) start op dinsdag 7 mei. Zowel België als Nederland zullen schitteren in de tweede halve finale op donderdag 9 mei. De grote finale vindt plaats op zaterdag 11 mei.

Presentatie: Femke Verbruggen
Tekst: Femke Verbruggen
Foto: © Stef Van Overstraeten