23/06/2024

BERLINER TOUR – Dit maakt de Simon-Dach-Straße zo bijzonder

De Simon-Dach-Straße, gelegen in de wijk Friedrichshain in Berlijn, staat bekend om zijn culinaire aanbod. De straat biedt een breed scala aan eetgelegenheden, gezellige cafés en verfijnde restaurants, elk met een unieke vibe. Het is de ideale plek om je smaakpapillen enkele verschillende culturen te laten ontdekken.

Zo kan je bij Hops & Barley terecht voor ambachtelijk gebrouwen bier, gecombineerd met

stevige Duitse gerechten. Dit is de perfecte plek voor bierliefhebbers die lokale brouwsels willen proberen in een laid-back setting.

Voor een echte mediterraanse ervaring biedt Il Ritrovo Italiaanse gerechten aan. De ontspannen sfeer en de goedlachse service maken dit een favoriet onder zowel de locals als toeristen.

Bij Datscha leer je de smaken van de Russische keuken kennen, met gerechten zoals borscht en pelmeni. Het interieur, met zijn gezellige decor, zorgt v

oor een authentieke eetervaring.

Voor Aziatische gerechten ben je bij  Mikoto aan het juiste adres. Dit is een sushibar die bekend staat om zijn verse en creatieve sushirolls. Hier kun je genieten van zowel de traditionele Japanse keuken alsook de iets modernere gerechten.

Naast de rijke cuisines, is de Simon-Dach-Straße ook een cultureel knooppunt. Want de East Side Gallery en de Boxhagener Platz,  waar regelmatig markten en evenementen worden gehouden, liggen er echt kort bij. De straat is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Maar voor wie een stevige Berlijnse wandeling aandurft, is de straat ook perfect bereikbaar. 

De Simon-Dach-Straße biedt dus een gastronomische reis rond de wereld, allemaal binnen een steenworp afstand. Deze straat heeft voor ieder wat wils, zalig toch!