09/06/2024

Jongeren moeten meer durven dromen: ‘Dromen geven zin aan het leven, want die zorgen voor ambitie’

Klimaatveranderingen, politieke conflicten en sociaaleconomische problemen maken de toekomst, zeker voor jongeren, steeds meer onzeker. Dromen over de toekomst is daarom heel belangrijk, dat je versterkt motivatie, veerkracht en vooral hoop. ‘Wanneer je je dromen probeert te realiseren, leer je omgaan met tegenslagen’, zegt Peter Van Petegem, onderwijsdeskundige aan de Universiteit Antwerpen.

In deze videoreportage leggen deskundigen uit waarom toekomstdromen zo belangrijk zijn. 21bis-redacteur Terence Wong ging ook langs bij enkele jongeren die getuigden over hun toekomstvisies. ‘Ik denk wel dat the sky the limit is.’

Ontdek in deze reportage op welke manieren een droom je nog kan helpen in het leven:

Reportage, camera en geluid: Terence Wong
Foto: © Terence Wong