RECEPT – Wraps met gefrituurde kip op een bedje van rode koolsalade
Ingrediënten voor twee personen
- 4 wraps
- ½ rode kool
- 1 kipfilet
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje fajitakruiden
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 limoen
- 100 gram bloem
- 2 à 3 eetlepels azijn
- 1 theelepel suiker
Bereidingswijze
1. Rode koolsalade maken
Snij ½ rode kool in dunne reepjes. Meng dit met 2 à 3el azijn en 1tl suiker. Kneed de rode kool, zodat het wat zachter wordt. Zet aan de kant.
2. Beslag maken
Neem een kom en meng 100 gram bloem met 150ml water, de fajitakruiden en 1tl bakpoeder tot een glad beslag. Kruid het beslag met peper en zout. Snij vervolgens de kipfilet in reepjes.
3. Saus maken
Halveer de limoen en pers een helft uit. Meng de yoghurt met de mayonaise en voeg vervolgens de limoen toe. Snij de andere helft van de limoen in partjes.
4. Kip bakken
Verhit ongeveer één liter plantaardige olie in een diepe pan. Haal de kippenreepjes door het beslag. Zorg dat de reepjes volledig bedekt zijn met het beslag. Laat voorzichtig reepje per reepje in de pan glijden en bak ze 5 à 6 minuten, tot het beslag goudbruin is en de kip gaar. Haal de kip uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier om het vet op te vangen.
5. Wrap opwarmen
Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Leg een wrap in de pan en warm gedurende 30sec op per kant. Doe dit ook voor de andere wraps. Beleg de wraps met de salade en de kip. Besprenkel met de saus en serveer met de limoenpartjes voor extra frisheid.
Smakelijk.
Tekst: Akyna Peeters, eindredactie: Maaike Huegaerts
Foto’s: © Akyna Peeters