10/05/2023

BEWUST MECHELEN – Online platform COSH! zet duurzame winkels op de kaart

Naast een historische stad in het hartje van Vlaanderen is Mechelen een echte winkelstad voor jong en oud. Maar als we gaan winkelen hebben we vaak geen idee van de ethische of ecologische impact van onze shoppingkeuzes. De mode-industrie is namelijk een van de meest vervuilende en onmenselijke industrieën ter wereld.

Daarom lanceerde ondernemer Niki De Schryver in 2019 haar online platform COSH! ‘Conscious Shopping Made Easy’. Via deze tool wil ze consumenten aanmoedigen om op zoek te gaan naar duurzame mode. COSH! onderzoekt merken aan de hand van 7 pijlers: arbeidsomstandigheden, ecologische materialen, circulaire economie, korte keten, diervriendelijkheid, transparantie en het ‘slow fashion’ businessmodel, om zo greenwashing tegen te gaan.

Ook in Mechelen vind je heel wat duurzame winkels. Je kan er als student met een beperkter budget bijdragen aan een betere wereld door enerzijds tweedehands te winkelen in de Cirkels boetiek of Oxfam of anderzijds andere duurzame merken te leren kennen via de website van COSH!.

Videoreportage, camera en geluid: Sarah Van Hecke