23/11/2019

21bis doet het zelf: maak je eigen muts

Het ouderlijke huis verlaten betekent op eigen benen staan. Tijd om aan je ouders te bewijzen dat jij wel degelijk klaar bent om deze grote stap te zetten. Laat zien dat jij (letterlijk) de touwtjes in handen hebt met deze tutorial. 

Met de winter in aankomst kan je wel een extra muts gebruiken. Heb je er ooit al eens aan gedacht om deze zelf te breien? Wacht niet langer. Met deze tutorial maak je in no-time je eigen zelfgemaakte muts.

Voor je aan je muts kan beginnen heb je nog een aantal zaken nodig, namelijk;

  • een breiring
  • een bol wol
  • een breipinnetje
  • een dikke naald

De meeste breiringen zitten met meerdere in een pakketje, hierin vind je ook een naald en een breipinnetje. Ga niet overhaast aan de slag bij het kopen van je materiaal, er is een groot verschil in prijs. Als je net alleen bent gaan wonen is het verstandig om eens langs te gaan bij een goedkopere winkel of spring gerust eens binnen bij de kringloop. Je vindt hier meer dan je denkt.

Zoals ik aangeef in het filmpje gebruik ik voor mijn muts een breiring met 41 pinnetjes. Indien je niet weet welke breiring jij moet gebruiken probeer dan eens om de breiring over je hoofd te krijgen. Indien je de breiring tot op je schouders kan trekken dan is dit degene die je moet gebruiken.

Een muts maken kan je niet in een, twee, drie. Hiervoor heb je enkele uren nodig. Indien het de eerste keer is dat je een muts maakt reken je best op drie uur en half. Vanaf het moment dat je de steken onder de knie hebt gaat het breien veel sneller en heb je ongeveer drie uur nodig om een volledige muts te maken. Je weet wat ze zeggen oefening baart kunst, dus waar wacht je nog op?

Lees ook: 21bis klust: oei, het licht valt uit! 

Tekst, foto en video: © Chloë De Greef

Verlaat je het nest? Ciao hotel mama biedt jou een houvast. Van werk zoeken tot kleine klusjes in huis. In deze rubriek lees je artikels die jou klaarstomen om op eigen benen te staan. Ciao hotel mama to the rescue!