fenne en neel
02/12/2019

Is jouw bureau kraaknet of totale chaos? Fenne (25) en Neel (21) geven zich bloot

Hoe je bureau erbij ligt, zegt vaak iets meer over je persoonlijkheid. Fenne Baeken (25) staat in het onderwijs en Neel (21) zit nog in het onderwijs. Maar de definitie van ‘bureau’ vullen ze heel anders in. 

Fenne Baeken (25) is leerkracht wiskunde. Haar bureau is netjes opgeruimd en al haar papierwerk is ordelijk en gesorteerd. ‘Als er te veel rommel op mijn bureau ligt, krijg ik stress. Voor mijn administraties maak ik per thema speciale voorbladen. Zo vind ik alles gemakkelijk terug in mijn kaften.’

Bureau van Fenne De kaften van fenne

Fenne: ‘Ik hou me er graag mee bezig om alles te ordenen.’

‘Vroeger ruimde ik helemaal niet op, behalve mijn schoolspullen. Mijn samenvattingen waren ook echt supernetjes. Maar mijn kleren kunnen ook een week op de grond liggen’, legt Fenne uit. De voordelen van alles netjes te houden: ‘Ik vind alles snel terug. Door al mijn papieren in plastic mapjes te steken gaan ze ook langer mee.’

Van orde naar chaos

Neel Cornelis (21) studeert Journalistiek en zit op kot in Mechelen. Voor opruimen vindt hij weinig tijd: ‘Een keer in de week, als mijn vriendin langskomt.’ Naast zijn studie werkt hij in de Decathlon van Mechelen en zit hij in het presidium van Toeristika. ‘Dat vraagt meer tijd dan je denkt. Veel op kot zit ik niet.’

Bureau van Neel Kamer van Neel

Neel: ‘Ik heb mijn bureau dit jaar nog niet gebruikt, alleen om dingen op te smijten.’

Zijn kamer thuis in Kasterlee is volgens Neel wel altijd netjes. ‘Maar die credits moet ik vooral aan mijn mama geven.’

‘Nu is het vaak niet opgeruimd, maar als ik later zou gaan samenwonen komt daar wel verandering in,’ vertelt Neel nog. Zolang hij die hangmat maar meeneemt, want die is wel oké.

4 tips voor meneer/mevrouw sloddervos

  1. Zitten er gaten in je geheugen? Maak dan zelf een memobord. Heel simpel in ontwerp en het staat nog eens mooi op je bureau ook.
  2. Krijg je maar geen structuur in je schuiven en ligt alles altijd door elkaar? Gebruik dan kartonnen doosjes om je schuif onder te verdelen.
  3. Een bureau is meestal ook een wirwar aan kabels. Maar zo roep jij een halt toe aan dat eindeloos detangelen. P.s. deze clips kosten je maar een paar eurocenten.
  4. En deze is voor de freaks onder ons 😉

Lees ook: 21bis doet het zelf: maak je eigen muts

Tekst en foto’s: ©️ Flore Baeken & Jorien Deridder

Verlaat je het nest? Ciao hotel mama biedt jou een houvast. Van werk zoeken tot kleine klusjes in huis. In deze rubriek lees je artikels die jou klaarstomen om op eigen benen te staan. Ciao hotel mama to the rescue!