20/12/2019

Podcast – Generatie Z: ‘Ik heb het gehad met Generatie Z(at)’

Yousra (22), 21-bisreporter, beleeft haar studentenjaren als niet-drinker. Ze kan zich niet identificeren met haar generatiegenoten die volgens haar in een ontkenningsfase zitten van een alcoholprobleem. Vol verontwaardiging legt ze uit hoe ze het helemaal geeft gehad met de huidige alcoholgeneratie.

‘Wie niet drinkt is saai, preuts of mag BOB zijn. Zo gaat het eraan toe in Generatie Z(at).’,  zegt Yousra. ‘Feestjes kunnen niet meer doorgaan zonder eerst voor te drinken. Tijdens verjaardagen staan shotjes centraal. Drankspelletjes worden alsmaar populairder. En ook bij studentenverenigingen zijn alcoholische dranken onmisbaar. Problematisch drinken staat duidelijk centraal in het studentenleven.’

Think (or listen) about it.

Tekst & podcast: Yousra Ben Sliman, foto: © Ilona Menjoie