Tom Helsen en Thomas Pierlé
02/12/2019

Tom Helsen over Liefde voor Muziek: ‘Voor mij heeft het niets met muziek te maken’

Tom Helsen, singer-songwriter & Twitteraar, bracht net een nieuw album uit. Over dat album, over Liefde voor Muziek, over Kommil Foo en over Twitter heeft hij veel te vertellen, en dat kwam hij doen bij Vertelles?!

Zijn carrière is ooit begonnen door zijn broer en we vallen meteen met de deur in huis.

In 2015 deed Tom Helsen mee aan Liefde voor Muziek; dat boostte zijn carrière meteen. Hij was al bekend sinds 1996, maar Tom belandde in een depressie. Liefde voor Muziek hielp hem daar door.

 

Kommil Foo deed afgelopen seizoen mee aan Liefde voor Muziek. Om reacties te vergelijken belde Vertelles?!-reporter Ayrton met Mich Walschaerts, één van de broers en zangers van Kommil Foo. Vertelles?! gaf Tom Helsen een idee en wij kregen een primeur in de plaats. Wil je de primeur ook weten, beluister dan hier het fragment.

Vertelles?!-reporter Yousra belde dan weer met Mario Goossens. Mario Goossens is de drummer van Triggerfinger en hij kent Tom al jaren. Daarom legde presentator Thomas een deel van dat gesprek voor aan Tom. 

 

Tom Helsen in de studio
‘De mensen die echt straf zijn komen uiteindelijk wel ergens.’ ©Ilona Menjoie

‘Twitterlife’

Janne Blommaert is ook een resultaat van een van Toms Twitterzoektochten. Hij zocht en vond een zangeres uit de vele reacties die hij kreeg door een simpele Tweet. Vertelles?! kon dat niet laten liggen.

Vertelles?!-reporter Youcef belde op zijn beurt met Janne om iets los te krijgen over Tom. Hoe dat uitdraaide, kan je hier horen.

Tom is een fervent Twitteraar, zo vond hij Janne. Maar hij gebruikt Twitter niet alleen als plek om mensen te vinden maar ook als uitlaatklep. Hij Tweet omdat hij vindt dat Twitter iets is voor ouwe zakken en hij wil het een beetje opfleuren.

Als je wil weten hoe en waarom hij begon met Twitter, moet je op play klikken.

Hij Tweet vaak op een grappige manier over actuele dingen zoals de besparingen op cultuur.

Tom Helsen heeft ook een gezin; hoe hij dit combineert met singer-songwriter zijn, kan je hier beluisteren.

 

 

Mocht je nu zin hebben gekregen in de muziek van Tom Helsen, beluister hier zijn laatste album Seven:

 

Vertelles met Tom Helsen
Tom Helsen kwam langs bij Vertelles?! © Xanthe Nerinckx

Tekst: Robin Van Vaek & Ayrton Lambrechts, foto’s: © Ilona Menjoie & Xanthe Nerinckx, presentatie: Thomas Pierlé