22/05/2020

Marc Van Ranst: ‘Een land runnen met negen ministers voor Volksgezondheid, dat is waanzin’

Marc Van Ranst, hij is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Samen met collega-virologen en -epidemiologen zet hij zich in in de strijd tegen corona. Achter deze (ondertussen heel) bekende Vlaming schuilt ook maar een gewone man.

Een nieuwsuitzending zonder professor Marc Van Ranst zit er in de nabije toekomst niet in. Hoe gaat hij nu eigenlijk om met zijn bekendheid en wat is voor hém het ideale toekomstbeeld? Epidemioloog Pierre Van Damme heeft eerder al zijn visie gegeven over de huidige moeilijke periode.

Is het vaccin de magische oplossing?

Als samenleving houden we ons aan de maatregelen en wachten we af tot er een vaccin ter beschikking is. Deze periode duurt al meer dan lang genoeg om te beseffen dat het een tijdje gaat duren vooraleer we alles weer als “normaal” kunnen ervaren. Van zodra het vaccin er is, gaan al onze problemen dan magisch opgelost zijn? Of gaan we dan nieuwe problemen onder ogen komen?

Voor degenen die de ode aan Marc Van Ranst nog niet gehoord hebben, hier heb je hem nog maar eens:

Tekst, audio en foto: © Lene Hosten