14/05/2020,

Podcast – comedy met vrouwen heeft ook ballen

Lachen is gezond, dat weten we. En iets bijleren? Dat kan goed zijn voor de wereld. De podcast Feminist Tea Party vertelt je wat je misschien nog niet wist over gelijkheid en inclusie, met elke aflevering een ander thema. Deze keer: vrouwen in stand-upcomedy. 

Stand-upcomedians zouden we ook bij de zorgverleners moeten rekenen. Door te lachen kan je stresshormonen verlagen, pijn verminderen en meer veerkracht krijgen; humor is dus een medicijn. Het versterkt ook je relaties. Als je niet fysiek mopjes kan maken met vrienden, spreek dan af om samen een Comedy Special te kijken. Deze minipodcast geeft je de inspiratie om de komende weken elke dag te lachen en welke comédiennes je daarvoor moet streamen.

Zet de waterkoker op, schuif je stoel wat dichter bij dit theekransje en drink mee van de Tea van de week.

Luister naar de podcast:

Nog meer inspiratie nodig? Deze vrouwen zorgen voor een stevige workout van je lachspieren:

Tiffany Haddish

Haddish, uit California, is al actief in comedy sinds 2005. Ze neemt geen blad voor de mond en vertelt in haar shows over haar (moeilijkere) jeugd, wilde jaren en hoever ze al is gekomen. Daarnaast is ze actrice, schrijfster en heeft ze ook haar pijlen gericht op de muziekwereld.

Soundos El Ahmadi

Soundos El Ahmadi is een comédienne uit Amsterdam die recent een eigen Netflix special heeft gekregen in de collectie: COMEDIANS of the world. Ze presenteert, acteert en was een tijdlang huiscomedian bij De Wereld Draait Door. Haar brute eerlijkheid nam ze mee naar Expeditie Robinson en uiteraard naar elke show die ze doet.

Cameron Esposito

Esposito is een Amerikaanse comédienne die voornamelijk topics als LGBTQ+ en sociale onrechtvaardigheid aan bod laat komen in haar shows. In 2018 streamde ze een stand-up special over seksueel geweld op haar site en zamelde zo 65.000 dollar in voor RAINN, de grootste Amerikaanse organisatie tegen seksueel geweld.

2 Dope Queens

Jessica Williams en Phoebe Robinson (beiden uit de Verenigde Staten van Amerika) startten deze podcast in april 2016, die na de launch 7 dagen op nummer 1 stond in de iTunes podcast charts. De podcast is een platform voor vrouwelijke, LGBT- en comedians of color.

Els de Schepper

Els de Schepper is een cabaretière van eigen bodem. Ze schrijft, zingt en acteert sinds ze in 1990 afstudeerde van Studio Herman Teirlinck. Het voorbije jaar speelde ze haar nieuwste show Els de Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken.

ARVE Error: Syntax error URL: https://www.youtube.com/watch?v=13WjK_eKPyI

 

 

Tekst en podcast: Silke Wossmann

Foto: Ali Wong Wikimedia Commons

Muziek: Vienna Beat – Blue Dot Sessions

Comedy in volgorde van de mini-podcast: Brigitte Kaandorp, Amelie Albrecht, Katherine Ryan, Ali Wong, Katherine Ryan.