05/05/2020

Thuiswerken als monteur bij VRT NWS: ‘Soms moet ik plots mijn huilende dochter troosten’

Wat is de impact van het coronavirus op de werking van de VRT Nieuwsdienst? Welke maatregelen heeft de VRT genomen om te kunnen telewerken en welke impact heeft tijd op hun werknemers? En wat is er veranderd zodat de werknemers ook op de werkvloer veilig kunnen werken? Nikeli De Ceuninck (21), monteur en radiotechnieker bij VRT NWS: ‘Je werk en privé lopen door elkaar heen en dat ben ik niet gewoon.’

Een ander belangrijk onderdeel van de media belichten, namelijk een nieuwsredactie zoals die van de openbare omroep. Een nieuwsredactie is het meest essentiële onderdeel van de VRT, die 24/7 actief is. En die mag natuurlijk niet stilvallen door corona.

‘Een nieuw circulatieplan in de gangen van de VRT’ is een van de voorbeelden die je kan horen in het gesprek met Nikeli. Maar ook de impact op het gezinsleven mag ook niet onderschat worden; ‘Soms moet ik plots mijn huilende dochter even troosten tijdens het monteren.’

In deze mini-podcast  gaf onze 21bis-reporter Keith een antwoord op de vraag ‘Hoe gaan de media om met corona’. Beluister deze ook zeker eens.

Tekst en audio: Keith Flameygh