12/10/2020

Langverwachte iPhone 12, wat we al weten

De dag waar iedere iPhone fanboy en fangirl naar uitkijkt is er. De langverwachte vervanger van de iPhone 11 (zie foto) wordt op 13 oktober om 19.00 uur voorgesteld. Apple zelf blijft nog een beetje cryptisch over de iPhone 12, met de slogan ‘Hi Speed.’ Kenners denken dat dit wijst op een ondersteuning voor het nieuwe 5G-netwerk, but what else is new?

 

Op de uitnodiging voor de onthulling van de nieuwe toestellen valt er één ding op. We zien het Apple-logo met vier cirkels erop. Dit wijst naar alle waarschijnlijkheid naar de vier modellen die worden voorgesteld. De prijzen van de vier nieuwe modellen zijn al uitgelekt volgens Forbes. Ze zouden ongeveer in lijn liggen met de vorige toestellen, wat opvallend is, experts rekenden eerder op een flinke stijging van de prijs.

 

Tabel van de nieuwe iPhone prijzen in dollar:

Voor de rest pakt iPhone uit met een nieuw oled-scherm voor hogere resolutie en een LiDAR-camera op het pro-model. De LiDAR-camera zorgt er met lichtsignalen voor dat een ruimte gescand kan worden. Deze toepassing kan je vooral gebruiken voor augmented reality, een technologie die interactiviteit in een video brengt.

 

Onze redacteur Liam D’Hert bekeek de voorstelling van de nieuwe iPhone en toont uitgebreid hoe de nieuwe toestellen er uit zullen zien en wat we er allemaal wel of niet bijkrijgen. Lees hier het stuk van Liam.

Tekst: Wannes Averhals, foto: Marco Verch/CC by 2.0