19/10/2020

Stad Leuven tegen overmatig alcoholgebruik: ‘Schol! Het kan ook zonder alcohol’

 De stad Leuven wil haar inwoners doen nadenken over de alcohol die ze consumeren. Dat doen ze met de campagne ‘Schol! Het kan ook zonder alcohol’, met de financiële hulp van AB InBev Foundation en in samenwerking met de vzw Stedelijk Jeugdwerk. De campagne maakt deel uit van het Lazarusproject dat onverantwoord alcoholgebruik moet voorkomen.

Alcohol is ingeburgerd in onze samenleving en velen denken niet na over hoe genormaliseerd alcoholgebruik is. ‘Schol! Het kan ook zonder alcohol’ moet tonen dat je geen alcohol nodig hebt voor een gezellig avondje en wil zo de inwoners van Leuven doen nadenken over hun alcoholgebruik. Dat doen ze in samenwerking met het Lazarusproject. Bij Lazarus streven ze naar een daling in overmatig alcoholgebruik en werken regelmatig samen met de KU Leuven en het UZ Leuven.

De stad Leuven richt zich in de eerste plaats op twintigers en dertigers en gaat daarom helemaal digitaal. Ze delen tips en recepten voor alcoholvrije cocktails op hun website en wie een foto van zijn alcoholvrije cocktail deelt, maakt kans op een gratis mocktailworkshop voor vier personen. Mét de nodige coronamaatregelen natuurlijk.

Tekst: Yoni Delplanque, foto: Pexels (CC0)