26/11/2020

Studentenverenigingen proberen bij te dragen aan de kerstsfeer

Studentenverenigingen hebben het moeilijk: fysieke activiteiten mogen niet meer doorgaan en studenten mogen elkaar niet meer zien. Dit weerhoudt verenigingen zoals Ekonomika uit Leuven en Retabo uit Mechelen niet om alternatieven te voorzien.

Kerstfeestjes mogen niet meer georganiseerd worden. Om de studenten toch in de kerstsfeer te doen komen, organiseren Ekonomika en Retabo online evenementen. Zo proberen zij van de laatste maanden toch nog een hoopvolle periode te maken. Op deze manier houden ze de lockdown samen vol.

‘We merken dat de studenten het moeilijk hebben, omdat er heel weinig structuur is’ 

Studentenverenigingen staan er om bekend een hechte vriendengroep te zijn. Vrienden zijn er voor elkaar. Om hen te steunen, bieden de verenigingen een luisterend oor aan en organiseren ze praatgroepen. Zo proberen de verenigingen er niet alleen te zijn voor hun leden, maar voor alle studenten. 

Door de lockdown kunnen de jaarlijkse activiteiten jammer genoeg niet meer fysiek plaatsvinden. De verenigingen bleven niet bij de pakken zitten en kwamen met verschillende oplossingen.

Tekst: Sarah Stuer en Sebastiaan Brems, video: Sarah Stuer en Sebastiaan Brems, foto: © Karolina Grabowska via pexels