03/12/2020

5 tips om te ontspannen tijdens de tweede lockdown

De tweede lockdown hakt er zwaar in bij vele studenten. Het einde van het eerste semester nadert en studenten worden overspoeld met deadlines. Daarom moeten ze op tijd en stond ontspannen. Vijf tips om rustig te worden in een periode vol stress, deadlines en beperkingen.

 

1. Blijf actief

Op het einde van het semester gaat je stresslevel omhoog. Zorg er daarom voor dat je hersenen genoeg zuurstof krijgen. Nu contactsporten verboden zijn, is het de ideale moment om te beginnen met lopen. Zoek een sportmaatje en ga samen lopen. Ben je geen geoefende loper? Gratis app Start 2 Run biedt een schema van tien weken aan waarin je je training rustig opbouwt tot je vijf kilometer kan lopen. Geen zin om te lopen? Een wandeling maken in de natuur is een mooi alternatief. Je blijft in beweging, geniet van de plaatselijke natuur en kan terwijl nog eens bijbabbelen met maximaal drie vrienden.

 

2. DIY: maak je eigen kerstkrans

De kerstperiode staat voor de deur. Dit jaar kunnen we jammer genoeg niet samen vieren met onze familie. Maak het daarom extra gezellig bij je thuis. Voor de creatievelingen onder ons is dit het ideale moment om hun eigen kerstdecoratie te maken. Verschillende winkels bieden DIY-pakketten aan die je online kan bestellen. Wat is er leuker dan je eigen kerstkrans bewonderen in deze donkere tijden? Naast kerstkransen voor aan de deur kan je ook je eigen versiering voor de kerstboom maken. Enkele uren werkplezier met een mooi resultaat en een rustgevend gevoel achteraf.

 

3. Kook je blij

Nu restaurants gesloten zijn, moet je zelf meer koken. Scrol door kookpagina’s op sociale media zoals @chloekookt en probeer nieuwe receptjes uit. Doe je niet graag zelf je boodschappen? Kies dan voor Hello Fresh en laat de ingrediënten voor je gekozen gerechten aan huis leveren. Is je poging tot koken toch mislukt? Haal dan een maaltijd af bij een restaurant in de buurt. Zo steun je de lokale horeca en kan je genieten van een heerlijke maaltijd.

 

4. Sociaal contact

Het ziet er momenteel niet zo rooskleurig uit voor studenten. Alle sociale evenementen zijn afgelast. Daarom is het belangrijk om op een veilige en verantwoordelijke manier contact te houden met elkaar. We moeten elkaar steunen. Praat daarom met elkaar. Ben je het beu om te e-peritieven met je vrienden? Ga dan naar buiten voor een wandeling of ga naar een museum met je beste maatje. Meer inspiratie nodig? Margot geeft je vijf veilige alternatieven voor lockdownfeestjes.

 

5. Netlfix en chill

Je hebt soms momenten waarop je denkt dat je alles wat je wilde kijken op Netflix wel gezien hebt. Maar daar brengt de streamingdienst verandering in. Netflix laat dit jaar een grote lading kerstkriebels los op zijn abonnees. Met maar liefst 18 nieuwe films en series kom je heus wel in een ontspannen kerstsfeer. Kerstfilms zijn de ideale manier om deadlines even te vergeten en je hoofd leeg te maken. Schenk je een tas warme chocolademelk in, steek een kaars aan en geniet van een rustgevende kerstfilm.

 

Tekst en foto: ©Jolien Ceulemans