03/12/2020

Nostalgische nachtwandeling doorheen Leuven valt in de smaak

De huidige coronamaatregelen beperken het aantal ontspannende activiteiten. De stad Leuven biedt als alternatief voor een dagje shoppen een wandeling aan langs zeven iconische nachtclubs doorheen de stad.

Begin november ging de gratis wandelroute ‘Nachtwandeling’ van start in Leuven. De oprichters van dit project zijn jongerenorganisaties Nacht en Nachtplan, ze willen iconische plekken uit het Leuvense nachtleven in de spotlights zetten. De enige benodigdheden voor deze wandeling zijn een smartphone om QR-codes te scannen en oortjes om audioverhalen te beluisteren bij elke locatie. De QR-codes leiden je naar nachtclubs uit het verleden en het heden: Stelplaats, Manhattan, Silo, Belgisch Congo, AperO, Rumba en Der Machine.
Wil je graag meer weten over het onstaan van Nachtwandeling? Neem dan zeker hier een kijkje.

Reportage: Maxine Deryckere, camera: Maxine Deryckere en Yara Van Robbroeck, foto: © Nacht