25/02/2021

MIJNLeuven lanceert online hulpverlening voor jongeren in coronatijd

‘Eerste hulp bij corona troubles’. Zo verwijst het jongerenlabel MIJNLeuven naar de online infosessies die ze organiseren tijdens de maand februari. Ruim een jaar na de uitbraak van de pandemie is er immers nog onvoldoende aandacht voor de impact van de crisis op het mentale welzijn van studenten. En daar wil de organisatie samen met het JAC Oost-Brabant (JongerenAdviesCentrum) verandering in brengen.

Om jongeren een helpende hand aan te reiken, stellen de verenigingen elke donderdagavond een online toolbox open. Via een Zoom-vergadering kan je daar volledig anoniem terecht voor professioneel advies over hoe om te gaan met de problematiek die de lockdown met zich meebrengt. Elke week draagt een nieuw thema, waarbij er telkens experts ter zake worden uitgenodigd. De thema’s ‘stress’, ‘opgesloten gevoel’ en ‘eenzaamheid’ waren tijdens vorige sessies de onderwerpen. Het laatste thema van de maand is ‘goed in je vel zitten’. 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Of heb je gewoon nood aan een goed gesprek? Meer info over de eerstvolgende online sessie vind je hier.

Tekst: Jarne Devroey, foto: Branimir Balogović on Unsplash