30/04/2021

Apéroboxen en wijnmanden als alternatief voor studentenfuiven en galabals

Studentenverenigingen kunnen nog altijd geen galabals of fuiven organiseren door de coronamaatregelen. Toch laten ze hun hoofd niet hangen. Sommige verenigingen bieden hun leden apéroboxen of bier- en wijnmanden aan om een bubbelfeestje te houden als alternatief. Zo konden onder andere de leden van de Vlaamse Geneeskundige Kring (VGK) in Gent afgelopen maandag genieten van een galabal met apérobox

Voor de vierde keer sinds de coronacrisis bood VGK haar leden een feestmand aan. Deze keer was het een box met twee flesjes bubbels en koude hapjes. Eerder verkochten ze al manden met cocktails, wijnen en bieren. ‘We doen dit niet om geld te verdienen, maar om de vereniging naar de studenten thuis te brengen, samen met hun familie of knuffelcontact’, zegt Manu Huyghe van VGK uit Gent.

‘We doen dit niet om geld te verdienen, maar om de vereniging naar de studenten thuis te brengen’ – Manu Huyghe (VGK)

Bij vorige edities organiseerden het feesteam ook interactieve zoomsessies. Wie bijvoorbeeld een cocktailbox kocht, kreeg ook een online workshop cocktails maken. In het begin waren de boxen nog een succes met 40 verkochte stuks, maar de laatste maanden daalde het enthousiasme . Afgelopen maandag hadden vijftien leden nog een box besteld. Volgens Manu relatief goed, aangezien het aantal studenten geneeskunde beperkt is. Het was de laatste keer dat ze de verkoop organiseerde, nu de blok en de examens eraan komen. Ze hopen daarna opnieuw fysieke evenementen te kunnen organiseren voor de studenten.

Andere alternatieven

De Vlaamse Geneeskundige Kring is niet de enige studentenvereniging die zo’n alternatief organiseert. Docentica, de studentenkring van de lerarenopleiding in Leuven, organiseerde op zaterdag 24 april nog een filmavond met bierboxen. Ook Politika, de studentenkring van de sociale wetenschappers, vormt haar galabal om naar een corona-editie met gala-boxen. Die kan je op woensdag 12 mei nuttigen met je bubbel in het stadspark van Leuven.

 

Tekst: Igor Bulcke, foto: Matthieu Joannon via Unsplash