13/05/2021,

De Zavel: een Brusselse wijk waar kunst en chocolade centraal staan

Wie van antiek, chocolade en geschiedenis houdt, passeert best eens langs De Zavelwijk in onze Brusselse binnenstad. 21bis-reporters Mich Van Eynde en Sophie Vancoillie namen alvast een kijkje in de wijk voor de reeks Reporting the city. Wanneer je op De Zavel rondloopt, heerst er meteen een internationale sfeer. De wijk is opgesplitst in twee delen: de Grote en de Kleine Zavel, die samen een toeristische trekpleister vormen. Rust kan je vinden in het parkje van de Kleine Zavel, voor chocolade en kunstschatten moet je op de Grote Zavel zijn. 

Jill Tersago, schrijfster van reisgidsen zoals Time To Momo en Romantisch weekendje weg neemt ons mee door de geschiedenis van de Zavel. Volgens Jill is een bezoek aan Brussel altijd een goed idee. Ben je ook benieuwd naar het vergeten hoekje van Brussel, bekijk zeker dan deze reportage over De Marollen.

Na de mis kan je vertoeven aan de kerk op de Grote Zavel. © Mich Van Eynde

Ben je benieuwd naar wat Jill Tersago te vertellen heeft over De Zavel? Bekijk hier de reportage.

Heb je na het bekijken van deze reportage zin om de Zavelwijk al eens virtueel te verkennen? Via deze storymap ontdek je er alvast de leukste plekken.

Reportage: Sophie Vancoillie en Mich Van Eynde, foto’s: © Mich Van Eynde