04/06/2021,

Journalistiekstudent Lennert Goos heeft eigen radiostation: ‘Tunes4Students wil studenten afleiding en amusement bieden’

Lennert Goos (20) is student aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Daar studeert hij radiojournalistiek. Naast zijn opleiding is hij druk bezig met zijn passie, Tunes4Students. Met dit radiostation wil hij studenten in deze coronatijden eens wat anders laten beleven.

Lennert is ook praeses van een studentenvereniging en zo merkte hij als geen ander dat door het coronavirus het afgelopen jaar heel moeilijk was voor studenten. Daarom wilde hij iets doen dat hen afleiding zou brengen. Met Tunes4Students maakt hij radio maar wil hij ook live events tot bij studenten thuis of op kot brengen. Daarvoor gebruikt hij het streamingplatform Twitch. Zo kon hij ondanks de coronabeperkingen toch TD’s van zijn studentenvereniging Retabo laten doorgaan in een aangepaste vorm, iets wat niet onopgemerkt bleef.  Al snel waren er samenwerkingen met andere studentenverenigingen.

Ondertussen bestaat Tunes4Students zo’n anderhalf jaar, maar blijft Lennert zoeken welke richting hij verder uit wil. Ondanks dat is het doel nog altijd duidelijk: ‘We proberen ons publiek even af te leiden van hun dagelijkse sleur’.  Tunes4Students wil in de toekomst ook reportages en podcasts die nergens anders onderdak vinden een thuis geven, om zo een distributieplatform te worden.

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal? Bekijk dan onderstaande reportage.

 

Tekst en reportage: Jarne Thoelen, foto: ©Lennert Goos