25/10/2021

5 x spooky: vier Halloween in de studentensteden

Uitgesneden pompoenen, enge kostuums en trick-or-treat wandelingen. Zondag 31 oktober viert heel de wereld Halloween, ook wel Allerheiligenavond genoemd. In landen zoals Amerika, Het Verenigd Koninkrijk en Canada is deze feestdag razend populair. Ook in België zijn er tal van evenementen. Heb je nog geen griezelplannen dit weekend? Begin je herfstvakantie met een van deze evenementen in de studentensteden. 

1. Antwerpen: Bavet Halloween Experience

Voor de echte Sherlock Holmesfans: spaghetti eten en een moord oplossen. Bavet werkt samen met Crimibox, een bedrijf dat fictieve moordzaken maakt die worden omgezet naar detectivespelletjes. Elk team krijgt 90 minuten om een zaak op te lossen. Niet alleen in Antwerpen, maar ook in andere studentensteden zoals Gent, Brussel, Brugge, Leuven, Mechelen en Hasselt kan je op zondag 31 oktober naar de Bavet Halloween Experience.

Meer informatie en tickets vind je op de Facebookpagina van Bavet.

2. Gent: Trick or Treat TAGMAG

Gooi je benen los tijdens de Trick or Treat party georganiseerd door jongerenplatform TAGMAG. Het evenement vindt plaats op zondag 31 oktober in Bar Bricolage, een bar in de natuur net buiten het centrum van Gent. De regel is: geen kostuum, geen toegang. Wie het best verkleed is wint een prijs.

Meer informatie en tickets vind je op het Facebookevenement.

3. Mechelen: Halloweenwandeling

Cultuurcafé de Floeren Aap organiseert zondag 31 oktober een halloweenwandeling doorheen Mechelen, geschikt voor alle leeftijden. Verhalenverteller en gids Gustave Min begeleidt je anderhalf uur lang met zwarte magie, heksen en bijgeloof doorheen de stad. Een inschrijving kost je twaalf euro. Een halloweenhapje en drankje zijn inbegrepen in de prijs.

Meer informatie vind je op de website van Uit in Vlaanderen.

4. Leuven: Trick (f)or Treat

Wou je altijd al eens op een podium staan maar durfde je niet? Cirkus in beweging organiseert 29 oktober een laagdrempelige try-out in de Predikherenkerk van Leuven. Iedereen die iets voor publiek wil tonen, kan op het podium springen. Na je act krijg je een halloweentreat als cadeau. Om af te sluiten is er een voorstelling met halloweenacts van leden en lesgevers van de organisatie zelf. Inschrijven is niet nodig en de inkom is gratis.

Meer informatie vind je op de website van Cirkus in Beweging.

5. Brussel: Red Nights Urban Escape Game

Coddy organiseert 29, 30 en 31 oktober een Urban Escape Game in het centrum van Brussel. Ga met een team van maximaal zes personen op stap, het enige wat je nodig hebt is je gsm. Voor dit spel keren we terug naar het jaar 1684. In deze periode verdwijnen er veel mensen op mysterieuze wijze. Wanneer op een dag je broer spoorloos is, krijg je de opdracht om hem terug te vinden. Tijdens het spel lopen er vijf acteurs rond die je de stuipen op het lijf zullen jagen.

Meer informatie en tickets vind je op de website van Coddy. 

Wil je nog meer inspiratie? Lees ons artikel over 5 spannende uitjes tijdens Halloween.

Tekst: Helena Van Lierop, eindredactie: Jollien Pollet
Foto: NeONBRAND via Unsplash