16/12/2021

Brussels iconisch café Greenwich terug van weggeweest

De deuren van het beschermd café Greenwich in de Kartuizersstraat te Brussel zwaaien op 16 december terug open. De nieuwe uitbater Cédric Gérard koos voor de nieuwe naam Greenwich Modern. Hij bleef trouw aan de monumentale sfeer en laat jazzy muzieknoten door het opgefriste interieur walsen.

Café Greenwich bestaat al sinds 1907, een nostalgische locatie die veel Brusselaars nog steeds als hun oude schaakcafé beschouwen. Doorheen de jaren evolueerde dit café tot een brasserie die in 2019 door de Brusselse regering geklasseerd werd. In mei kwam er een einde aan dit verhaal, het café werd failliet verklaard en moest de deuren sluiten. Brouwerij Alken-Maes bleef zich alsnog ontfermen over dit pand en ging op zoek naar een nieuwe uitbater.

Intussen vond de brouwerij ondernemer Cédric Gérard die zich in dit avontuur wil smijten, Gérard staat in de Brusselse horecawereld reeds bekend als de uitbater van de Sint-Gorikshallen. Deze overdekte markthallen liggen op het Sint-Goriksplein, een uitgaansbuurt waar cafés en restaurants hoogtij vieren. Gérard wil in Greenwich Modern een handvol voor- en hoofdgerechten met lokaal pit serveren. Met de optredens van Brusselse dj’s en jazzmuzikanten wil hij het sfeervolle karakter van dit iconisch café helemaal tot leven wekken.

Tekst: Eline September, eindredactie: Helena Van Lierop
Foto: Drew Beamer via Unsplash