06/12/2021Tekst
RECEPT – Heerlijke en supersimpele chocoladeschaaltjes
Ben jij nog op zoek naar een origineel en hemels dessert om te serveren tijdens de feestdagen? Voor deze gevulde chocoladeschaaltjes is er altijd een plaatsje vrij in de toetjesmaag van je gasten. De klassieke combo van ijs en chocolade wordt geserveerd op een creatieve manier waar zowel je ogen als je maag van geniet. Perfect voor jong en oud!
Personen: 1.
Duur: 45 minuten.
Ingrediënten
- Een theelepel olie
- 600g (donkere) chocolade
- Twee bollen vanille ijs
- 10g slagroom
- 5g poedersuiker
- Decoraties naar keuze
- Fruit naar keuze
Benodigdheden
- Waterballonnen
- Een mes (of iets scherp)
- Bakpapier
- Hitte bestendige schaal (tip: kies een schaal waar je jouw ballon makkelijk in kunt dippen)
- Fornuis
- Een eetlepel
Bereidingswijze
- Blaas je waterballon op
- Vul een pot met water en breng tot koken
- Leg je hitte bestendige schaal op het water en vul deze met je chocolade
- Terwijl je chocolade smelt, smeer wat olie op je ballon. Op deze manier komt de ballon straks makkelijker los van de chocolade.
- Wanneer je chocolade helemaal is gesmolten, haal je deze van het fornuis en leg je een vel bakpapier klaar.
- Met de achterkant van je eetlepel dip je in de gesmolten chocolade en maak een cirkel op je bakpapier. Hier kan je ballon straks op rusten.
- Zorg ervoor dat je chocolade is afgekoeld voor je verdergaat.
- Neem je waterballon en dip deze in de gesmolten chocolade.
- Laat de chocolade volledig druppen voor je de ballon neerlegt op de chocoladecirkel.
- Laat de chocolade verharden voor ongeveer een halfuur.
- Neem je mes, of een ander scherp object, en laat de ballon ontploffen.
- Trek je schaaltje voorzichtig van het bakpapier.
- Zet je schaaltje in de koelkast tot je ze gaat serveren.
- Ga je het dessert serveren? Nu kun je jouw schaaltje vullen met wat je maar wilt. Voeg twee bolletjes ijs toe, een toefje slagroom en je fruit naar keuze. Strooi de poedersuiker over je schaal voor een smakelijke afwerking.
Smakelijk!
Tekst: Jolien Pollet, eindredactie: Marte Everaerts
Foto: © Jolien Pollet