11/05/2022

7 apps om als student geld te besparen

‘Denk aan de verwarming, het kost allemaal genoeg’, zullen je ouders je geregeld vertellen. Waarschijnlijk afgelopen winter nog vaker dan ooit, door de stijgende gasprijzen. Ook studenten moeten steeds dieper in hun portefeuille tasten. Moet je rondkomen met een beperkt budget? Ontloop onnodig hoge kosten met de volgende apps.

1   Too Good To Go: spaar geld en bestrijd voedselverspilling
De consument gooit meer dan een derde van zijn aangekochte voedsel weg, zo meldt Too Good To Go op hun eigen website. Pure voedselverspilling dus, en dat is wat Too Good To Go wilt bestrijden. Met de app kan je eten en drinken dat bijna vervalt van de vuilbak redden, tegen een voordelige prijs. Deelnemende winkels vind je niet alleen in studentensteden, maar ondertussen overal in België. Je vindt onder andere bakkers, supermarkten, drankenhandels en restaurants in de applicatie. Betalen doe je op voorhand, waarna je je pakket gaat afhalen in het vooraf bepaalde tijdsslot.

2   Social Deal: goedkope uitjes en restaurantbezoekjes
What’s in a name? Social Deal biedt goedkope deals aan. Wil je uit eten, naar een pretpark of op hotel, maar oogt je rekening akelig leeg? Check dan zeker eerst even deze app, want voor 15 euro kan je al een driegangenmenu scoren. Wat avontuurlijker ingesteld? Betaal dan 5 euro en ga 2,5 uur paintballen. Je voucher betalen en de eventuele reservering maken doe je vooraf, zodat je de dag zelf niet meer aan je uitgaven hoeft te denken.

3   Guido: tips en promoties op maat van studenten
Elk academiejaar brengt studentenorganisatie Guido een stadsgids uit, die je kan kopen voor 15 euro. De gids staat vol met tips and tricks, maar je vindt er voornamelijk kortingsbonnen en voordelen voor studenten. Zeker als je graag op café of uit eten gaat, is deze gids het aanschaffen waard. Daarnaast geeft Guido ook elk seizoen gratis student packs met snacks en drankjes weg. Interesse? Registreren via de Guidowebsite volstaat.

4   TicketSwap: koop of verkoop tickets op een betrouwbare manier
Heb je ontzettend veel zin in een festival, maar zijn alle tickets de deur uit? Komt je grote idool naar jouw stad toe, maar was je te laat om kaartjes aan te schaffen? Dan biedt TicketSwap mogelijk een oplossing. Via deze app koop en verkoop je veilig en betrouwbaar je tickets. De verkoper kiest zelf de prijs van het kaartje, maar de app stelt wel limieten in om woekerprijzen te vermijden. Zeker als je last-minute nog koopt, kan je voor een prikje een mooie avond beleven.

5   2dehands: voor alles een tweede leven
Een app die niet mag ontbreken in dit lijstje, is 2dehands. Wat je ook zoekt, de kans is groot dat je het hier zal vinden. Je kan als potentiële koper bieden en chatten met de verkoper, om zo beiden voordeel uit jullie overeenkomst halen. Blijf wel steeds kritisch, want ondanks de getroffen maatregelen van 2dehands zijn er nog altijd oplichters actief op het platform. Houd daarom rekening met deze aanbevelingen.

7   Zoek naar kortingscodes: scoor onverwacht korting
Staat je opslagruimte ondertussen bijna vol met de vorige apps? No worries, voor deze tip moet je gewoon op het internet zijn. Ben je van plan om een online aankoop te doen, check dan zeker eerst even of er geen kortingscodes op het internet staan. Bepaalde sites houden zich met niets anders bezig dan het verzamelen van codes om jou bestelling wat goedkoper te maken.

8   Houd je studentenkaart op zak: wie weet komt ze van pas
Tot slot ook nog deze tip: waar je ook gaat, neem altijd je studentenkaart mee. Je krijgt er op meer plaatsen dan je verwacht korting mee. Denk aan 25% korting bij Kinepolis, €50 in plaats van €99 voor een abonnement op de Zoo van Antwerpen of 2 maanden per jaar gratis reizen met een studententreinabonnement.

 

Tekst: Stijn De Belder, eindredactie: IJsbrand van Lambalgen
Foto: © Stijn De Belder