15/06/2022

Iggy Pop en de passagiers van de S1-Bahn in Berlijn

In de jaren ’70 vertrok de Amerikaanse rock -en punkzanger Iggy Pop samen met zijn goede vriend en Britse zanger David Bowie naar Berlijn om er af te kicken van de cocaïne. Iggy Pop schreef er één van zijn bekendste nummers, The Passenger, tijdens zijn dagelijkse rit op de S-Bahn sneltram richting Wannsee, een meer gelegen in het uiterst zuidwesten van Berlijn. Lander en Kamie, 21bis-reporters, stappen 40 jaar na Iggy Pop, dezelfde S-Bahn op voor de reeks van Reporting the city. Op zoek naar zijn verhaal, maar ook naar die van de passagiers van die S1-lijn. 

Beluister hier het verhaal van Iggy Pop en hoe hij inspiratie haalde uit de Berlijnse sfeer, om zijn nummer The Passenger te schrijven.

Wil je meer te weten komen over Iggy Pop’s leven en ben je benieuwd naar de verhalen van de passagiers van de S1-Bahn in Berlijn? Lees dan hier het verhaal.

Tekst en reportage: Kamie Decrem en Lander Loots
Foto bovenaan: © Lander Loots