21/10/2022

Weekjournaal 20 oktober: Belgian Space Week, vrouwentekort in maritieme sector en tweede editie Online Makers

Voor de Belgian Space Week vonden veel evenementen plaats. Wij gingen naar Switch to Space 2, het netwerkingevenement voor de Belgische ruimtevaart. De Antwerp Maritime Academy wil meer vrouwen in de maritieme sector en is daarvoor partner van Project Olivia, een initiatief van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. Online Makers hield een tweede editie in den Hangar in Mechelen met jongerenorganistatie Project Wolf. De Kunstacademie van Mechelen viert haar 250ste verjaardag en organiseert daarvoor een expo. 

Het volledige weekjournaal en meer nieuws bekijk je hieronder.

Deze onderwerpen komen aan bod:

Presentatie: Merel Vernaeve
Programmamedewerkers: Seth Van der Slycken, Merel Vernaeve, Friedel Ovaere, Ine Bueken, Kayla Ceulemans, Yordi Dietens, Emma De Clercq, Annelien Poppe, Mila Franck, Moana Martinho Hortas en Emma Wenes
Tekst: Emma De Clercq
Foto: © Emma De Clercq