30/05/2023

BEWUST BERLIJN – Restaurant Michelberger heeft eigen voedselbos

Restaurant Michelberger is gelegen in het Oosten van Berlijn in de wijk Frederiksstein en kookt met plantaardige producten. Alle producten die ze serveren in hun gerechten zijn afkomstig uit een eigen bos net buiten de stad Berlijn.’Wat het bos betreft, dat is een idee dat we al jaren hebben’, vertelt Micks. ‘Het concept werd aanbevolen door vrienden.’  

‘We proberen zo duurzaam mogelijk te zijn met recycling’, aldus Alan Micks, de Ierse chef-kok van het restaurant. Hij heeft al over de hele wereld gewerkt, in het vijfsterrenhotel in Lanesborough in London, in de Merrion in Dublin en in Melbourne. Micks werkt al vanaf het begin van 2014 in het restaurant. Een dinermenu kost je 48 euro, dit is niet meteen een studentenprijs. Je betaalt iets meer voor het eten door het gebruik van plantaardige producten uit hun eigen bos.

‘We doen een beroep op goede leveranciers en bouwen hierdoor relaties op’, zegt de chef-kok. ‘Dit is waar we beginnen, dit is onze basis, we proberen niet te werken met grote bedrijven die massaproducten maken.’


Alan Micks de chef-kok van Michelberger. – © Tina Baeten

Wil je hier meer over weten? Luister dan op 21bis.

Tekst: Lisa Stuut
Audio: Lisa Stuut & Tina Baeten
Afbeelding bovenaan: CCBY Instagram Michelberger
Foto: Tina Baeten