01/06/2023

BEWUST BERLIJN – Modemerk Kolo Berlin streeft naar toekomst waar duurzame mode standaard en sexy is

Duurzaamheid is ‘the way to go’, maar vinden we het wel sexy genoeg? Het dure prijskaartje, fast fashion en ons foutief koopgedrag zijn daar het probleem van.

In de Selchowerstraßbe, vlakbij de drukke Hermannstraße in het zuiden van Berlijn, bevindt zich Studio Kolo. De winkel van het duurzame streetwear merk Kolo Berlin. Aigerim Usabaev, oprichtster van Kolo Berlin, besteedt aandacht aan duurzame mode en vindt dat dit de standaard moet worden. ‘Het grootste probleem is dat mensen denken dat duurzaamheid iets speciaal is, maar het zou normaal moeten zijn, de standaard.’ Maar toch koopt niet iedereen duurzame kleren. Dat komt vooral door het dure prijskaartje dat eraan vasthangt, maar ook de fast fashion industrie en ons foutief koopgedrag spelen een grote rol. Maar dat kan makkelijk opgelost worden door minder kleren te kopen; kleren die je al hebt, langer te dragen; iets meer geld op tafel te leggen voor een kledingstuk dat je lang kan dragen.

Reporter Imke Vansevenant ging op bezoek bij Tessa Borrenberghs, oprichtster van het duurzame modemerk Borrenberghs.

Beluister hieronder de volledige reportage over duurzaamheid, volgens Tessa en Aigerim.

Tekst: Sofie Vluymans
Reportage: Sofie Vluymans en Imke Vansevenant
Foto: © Amber Laenen