15/04/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Live-action films en shows die filmliefhebbers ergeren

Cinema van de 21ste eeuw introduceerde al verschillende nieuwe dingen. Technologie doet de industrie op veel manieren en voor allerlei genres openbloeien. Een minder populair genre? Live-action versies van animatie.   

1. Avatar: De Last Airbender: een tweede poging waard?

De gelijknamige originele animatiereeks raakte heel wat Gen Z’ers toen Nickelodeon ze uitzond. In 2010 probeerden filmmakers al om de reeks om te zetten in live-action. Fans moesten er niets van hebben en het project om een vierdelige filmreeks te maken viel in het water. De angst van de diehard fans voor deze live-action serie is dan ook gerechtvaardigd. De schrijvers bevestigden eerder dat de zijmissies -die een belangrijk deel uitmaken van de oorspronkelijke serie- geen rol hebben in deze versie. Daarnaast is er kritiek op de keuze van de castingdirecteur omdat de casting te weinig diversiteit zou hebben. Seizoen één kan je nu streamen op Netflix.

2. The Little Mermaid: geen chemie, geen visie

De remake van The Little Mermaid is ook niet goed onthaald. De film kreeg kritiek omdat de visuele effecten en de CGI (Computer-generated Imagery) goedkoop leken, terwijl het grote budget van Disney dit normaal zou voorkomen. Daarnaast waren de acteurs niet overtuigend in hun rollen, op de hoofdactrice na. Halle Bailey lag dan weer onder vuur omdat zij als Afro-Amerikaanse de hoofdrol -een oorspronkelijk wit personage- vertolkt. De film kan gestreamd worden op Disney+.

3. Snow White: ouderwetse ideologie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rachel zegler (@rachelzegler)

Tot slot is er heel wat ophef rond de remake van Sneeuwwitje. Disney had gepland om de film dit jaar uit te brengen, maar door de staking in Hollywood van de acteursbond SAG-AFTRA (Screen Actors Guild en American Federation of Television and Radio Artists) zal dat eerder voor 2025 zijn. Dat zal Disney niet zo erg vinden, want de film begon aantrekkingskracht te verliezen door de campagne. Actrice Rachel Zegler deelde verschillende controversiële meningen tijdens de campagne. Zo vertelde ze dat de prins een stalker was in de originele film. Daarnaast is het verhaal van Sneeuwwitje volgens haar geen liefdesverhaal, maar een verhaal over identiteit. Verschillende traditionele mensen en fans hoorden dit niet graag.

Tekst: Rein Arnauts
Foto: Max Rahubovskiy via Pexels