18/05/2024

BERLINER TOUR – Dit maakt Unter den Linden zo belangrijk

Op Unter den Linden vind je heel wat belangrijke gebouwen zoals de Akademie der Künste, het Kronprinzenpalais en de Humboldtuniversiteit. Maar de boulevard, die zo’n anderhalve kilometer door het centrum van Berlijn strekt, is ook bekend door haar rijke geschiedenis. Ga mee met onze redacteur Terence Wong die ter plaatse is om de straat en al haar verhalen te ontdekken.

Unter den Linden werd aangelegd in de zestiende eeuw. De naam betekent letterlijk ‘onder de lindebomen’ en verwijst naar de lindebomen die langs de straat zijn geplant. Sindsdien is de boulevard behoorlijk geëvolueerd. Oorspronkelijk was ze slechts een ruiterpad dat leidde naar het koninklijk jachtgebied Tiergarten. Pas in de achttiende eeuw veranderde de straat in een boulevard voor Pruisische koningen en Duitse keizers. Toen werd onder andere de Brandenburger Tor gebouwd, want van daaruit startten grote militaire parades.

Als je wilt weten wat de boulevard vandaag zo bijzonder maakt, bekijk dan zeker de reportage.

Reportage, camera en geluid: Terence Wong
Featured foto: © Terence Wong – Foto’s in de video: Spielvogel (CC BY-SA 3.0), Bundesarchiv (CC BY-SA 3.0)