10/06/2024

Slow living in een gehaaste samenleving

Druk, druk, druk… Woorden die Hanne De Vleeschouwer anderhalf jaar geleden definitief achter zich liet. Ze nam ontslag als redacteur bij het Nieuwsblad, verhuisde van haar appartement in het centrum van Antwerpen naar een tiny house in Schoten en stapte zo uit de ratrace van onze samenleving.

Steeds meer mensen hebben de drang om aan onze prestatiecultuur te ontsnappen. Ook arbeidssocioloog Ignace Glorieux erkent het hoge tempo van onze samenleving. Hij onderzocht jarenlang de sociologie van de tijd en beweert dat de klacht over versnelling voor het eerst al in de negentiende eeuw de kop opstak.  

Zal Gen Z een tegenbeweging vormen? Wat betekent slow living? Zitten tiny houses in de lift?

Bekijk hier de reportage over slow living:

Reportage: Maud Reekmans
Camera en geluid: Maud Reekmans en An-Laurien Hofman
Tekst: Maud Reekmans
Foto bovenaan: © Maud Reekmans