burgundy herfstkleur
01/10/2024

Burgundy is back: de kleur die de herfst omarmt

Burgundy is officieel dé nieuwe herfstkleur. Na een jaar waarin felle kleuren zoals het Brat green, Barbieroze en botergeel de mode domineerden, maakt burgundy een krachtige comeback voor de herfst en winter van 2024. 

Wat ooit als een standaard herfstkleur werd beschouwd, is terug and better than ever. Burgundy -ook wel bekend als bordeauxrood- is een diepe wijnrode kleur die een moderne elegantie uitstraalt.

Burgundy domineert

Tijdens de modeweken voor de lente/zomer van 2024 zagen we de eerste signalen van deze heropleving. Zo liet Gucci ons met bordeauxrode schoenen op de catwalk proeven van de nieuwe herfstkleur. Ook modehuis Prada bevestigde in hun herfst/wintercollecties dat burgundy dé kleur van het seizoen zou worden. Het is dan ook geen verrassing dat de diepe tint snel werd opgepikt door mode-influencers. Zo spelen TikTok en Pinterest ook een belangrijke rol in de verspreiding van deze trend.

@omgfaizah minimal but still cute!! loved the cherry red pieces 🍒#fyp #foryou #fyppppppppppppppppppppppp #hftiktok #fashiontiktok #hftwt #fashiontiktok #highfashion #runway #fashionshow #fashionweek #ss24 #gucci #gucciss24 ♬ fashion killa – alex

De comeback van burgundy is extra bijzonder doordat het wordt gepresenteerd als een symbool van subtiele luxe. Een bordeauxrode handtas of een leren jasje in deze tint geven je outfit een subtiele luxueuze uitstraling. Daarnaast is het de perfecte manier om je garderobe een stijlvolle upgrade te geven, zonder te ver af te wijken van je comfortzone.

Tijdloze combinaties

Draag je voornamelijk neutrale kleuren, dan kan een donkerrode tint in je garderobe spannend aanvoelen. Maar burgundy is verrassend makkelijk te combineren. De kleur past moeiteloos bij klassieke tinten zoals zwart, beige, grijs en denim. Deze tijdloze combinaties zorgen ervoor dat je je eigen stijl behoudt, en tegelijkertijd toch net dat tikkeltje extra toevoegt. Wie zich avontuurlijker voelt, kan burgundy zelfs combineren met luipaardprint.

@altynaa_a The most viral trend for fall 🍂 leopard print & burgundy 🍒 @ZARA Dress 8404 / 163 Boots 1006/410 #fallfashion #fallfashiontrends #fallfashioninspo #fashiontips #styletips #outfitinspo #lepopardprint #leoparddress #zara #zaradress #burgundy #autumntrends #fyp ♬ Very Demure, Very Mindful – Tambo

Burgundy is blijvend

Burgundy is meer dan zomaar een trendkleur voor dit seizoen. Het biedt een perfecte balans tussen comfort en luxe, en kan met gemak worden geïntegreerd in zowel alledaagse outfits als speciale gelegenheden. Dus of je nu kiest voor een statement jas, een subtiel accessoire of een complete outfit in deze wijnrode tint — burgundy is een must-have voor de herfst van 2024.

Tekst: Ilaicha Vandeputte
Foto bovenaan: Ilaicha Vandeputte & Tanoë Decoster Aerts