03/01/2021

Stephanie over het verwerken van haar eetstoornis: ‘Ik had er nood aan dat iedereen in mijn omgeving op die manier in mijn hoofd kon kijken’

Leven met een eetstoornis in deze tijden is extra zwaar. Dat ondervond ook Stephanie Tordoir (27). Eind 2019 belandde ze in een burn-out die resulteerde in een eetstoornis. Tijdens de lockdown raakte ze geïsoleerd met haar eigen gedachten en verloor ze het zicht op de realiteit. Via sociale media en haar eigen tekstenbundel ‘Dit is (g)een noodkreet’ deelt ze nu haar verhaal. Haar doel? Eetstoornissen en depressie bespreekbaar maken. 

Stephanie over het verwerken van haar eetstoornis: ‘Ik had er nood aan dat iedereen in mijn omgeving op die manier in mijn hoofd kon kijken’
Stephanie over het verwerken van haar eetstoornis: ‘Ik had er nood aan dat iedereen in mijn omgeving op die manier in mijn hoofd kon kijken’

Nood aan een gesprek na het zien van deze reportage?
Bel gratis naar Tele-Onthaal via het nummer 106 of chat via www.tele-onthaal.be.

Tekst, reportage en foto: © Kimberly Sinnaeve