14/11/2021

ANTWERPEN – Universiteit geeft kick-off van de Mind Matters Week

De Universiteit Antwerpen startte maandag 25 oktober met de Mind Matters Week, een actie om het mentale welzijn van de studenten extra in de kijker te zetten. Dat doen ze naar aanleiding van een onderzoek binnen de UA waaruit bleek dat 45% van de studenten depressieve gevoelens heeft ervaren tijdens de pandemie.

De Mind Matters Week startte met een debat waarin de rector, Herman Van Goethem, samen met enkele docenten en studenten in gesprek ging over het mentale welzijn van de jongeren. Samen probeerden ze te onderzoeken waar de universiteit nog iets extra kan doen om de studenten te ondersteunen. Daarvoor gebruikten ze onder meer enkele stellingen waar de mensen in de zaal ook op konden reageren. De UA werkt ook samen met Students For Students, een ondersteuningsnetwerk van studenten voor studenten. Zij gaven in een filmpje enkele tips voor de studenten, maar organiseren deze week ook enkele activiteiten. Daarin proberen ze studenten met elkaar in contact te laten komen om zo steun te vinden bij elkaar.

Wil je graag meer weten, bekijk dan de reportage hieronder.

Reportage: Janis Loret en Soeteken Rosseau, tekst: Janis Loret
Foto: © Soeteken Rosseau