02/06/2023

BEWUST BERLIJN – Hoe restaurant FREA de stad mee duurzaam maakt

In de hippe wijk Prenzlauer Berg in Berlijn vind je het eerste veganistische zero-waste restaurant in Berlijn, FREA. In 2019 opende David Suchy samen met zijn vrouw Jasmin Suchy het restaurant met als doel een plek te creëren waar mensen graag eten en het personeel graag werkt. ‘Ik denk dat het nog even gaat duren voor mensen echt beseffen waarom dit restaurant elke dag vol zit’, vertelt Suchy. Reporters Floris Bosteels en Noor Putteneers wilden meer weten over het zero-waste concept en trokken daarom naar Berlijn om te praten met mede-eigenaar David Suchy.

Mede-uitbater David Suchy van het Berlijnse restaurant FREA.
Mede-uitbater David Suchy van het Berlijnse restaurant FREA. Foto: ©Stella Delée

Dat FREA een uniek concept heeft, is zeker. Hoewel het op dit moment het enige restaurant is in Berlijn dat werkt met zero-waste, zit hun restaurant toch elke dag vol. Wil jij graag meer weten over het verhaal van uitbater David Suchy en hoe zij hun restaurant zero-waste maken? Beluister dan hier de reportage.

Reportage: Noor Putteneers en Floris Bosteels
Tekst: Noor Putteneers en Floris Bosteels
Foto’s: © Stella Delée